0

Parmesangratineret julesalat

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær julesalaterne i kvarte og fjern evt. grov stok. Del hver skive skinke i to på langs og vikkel et stykke om hver kvarte julesalat. Smør et fad med lidt olivenolie og læg pakkerne heri. Drys jævnt med revet parmesan og slut af med lidt revet muskatnød og stødt paprika. Bag ved 200°C i ca. 15 min. eller til salaterne er møre. Bland imens dressingen – pisk 3 spsk. olivenolie med citron, sennep, sukker, salt og peber og smag til. Tag julesalaterne ud af ovnen og fordel på 4 tallerkener. Dryp med dressingen og server straks som tilbehør til fx svinemørbrad, lammekølle eller oksesteg – eller som forret med godt brød og grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.