0
Pasta biang biang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkornpak choy
1 min.
Pasta

Sæt en stor gryde godt saltet vand over til pastaen. Tilsæt pastaen når vandet koger. Kog pastaen efter anvisning på pakken, men tilsæt pak choy 1 minut før pastaen er færdig (Se næste punkt). Sluk, og hæld vandet fra.

hvidløgforårsløgpak choypeanuts
1 min.
Forberedelse af grønt

Pil og rens hvidløg, forårsløg og pak choy.

Hak hvidløget fint, og snit forårsløget i fine ringe. Hold den hvide og den grønne del af forårsløget adskilt. Gem den grønne del i en skål indtil servering. Del pak choy i kvarte eller halve alt efter størrelse.

Hak peanuts groft, og gem dem i en skål indtil servering.

kimchi krydderiblandinghvidløgHopballe Mølle kylling, bryst i strimlerforårsløg
6 min.
Stegning

Sæt en stor pande eller wok over ved middelhøj varme, og kom godt med olie på. Når olien er varm, tilsættes 2/3 del af krydderiet sammen med hvidløg og den hvide del af forårsløget. Steg i 1/2-1 minut, til det begynder at dufte. Hæld det i en skål, og sæt det til side.

Tilsæt kødet til samme pande med lidt ny olie, og steg det i 2-3 min. med resten af krydderiet. Kom lidt salt og peber på, sluk, og lad kødet stå.

 

tamari soya sauce
11 min.
Sauce

Hvis du endnu ikke har tilsat pak choy til pastaen, så start med det. 

Kom pastaen med pak choy samt løg og hvidløg i den krydrede olie fra før over på panden til kødet, og tænd på højeste varme.

Vend rundt, og når retten begynder at syde, tilsættes 1 spsk. soya og 1 tsk. eddike pr. person samt lidt vand. Vend godt rundt så det hele bliver fordelt. 

Smag til med ekstra soya, eddike, salt og peber.

peanuts
20 min.
Anretning

Servér straks, og drys de hakkede peanuts og forårsløgstoppe henover.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?