0
Pasta carbonara med bacon, broccoli og en syrlig æblesalat

Pasta carbonara med bacon, broccoli og en syrlig æblesalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Pasta

Sæt en stor gryde vand med rigeligt salt over at koge til pasta.

bacon i ternbroccoli
1 min.
Bacon og Broccoli

Varm en pande op ved middelvarme. Kom baconternene på, og steg i ca. 3 min., til de bliver sprøde og gyldne.

Skyl og rens imens broccolien (ca. 1/4-1/2 hoved pr. kuvert). Skær buketterne i mundrette stykker.

Kom bacon i en skål, og steg broccolien ved høj varme med lidt salt i baconfedtet i 2 min., til de tager farve. Kom dem ned i skålen til baconen.

rigatoni, 50% fuldkornsyrlige spiseæblerrucola
6 min.
Rucola salat og pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken i 5-6 min., til den er al dente.  

Skyl imens æblet, skær det i fine både, og vend dem med rucolaen.

Vend med 1/2 spsk. eddike pr. kuvert, 1/2 spsk. olivenolie pr kuvert, salt og peber, og smag til.

ægparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Æggemasse

Mens pastaen koger færdig, skal du dele 2/3 af æggene i blommer og hvider (del 1 æg, hvis det er til en person).

I en stor skål piskes æggeblommerne med de æg, der ikke er delt. Riv parmesan ned i, og pisk sammen med masser af friskkværnet peber.

Gem æggehviderne med lidt salt eller sukker på køl i 2-3 dage. De kan bruges til skønne marengs eller kokosmakroner. 

12 min.
Carbonara

Når pastaen er kogt al dente, gemmes 1/4 dl kogevand pr kuvert, og resten hældes fra.

Kom pastaen over i æggemassen, og rør grundigt. Kom først halvdelen af pastakogevandet tilbage i gryden, og herefter pastaen med æggemassen. Juster evt. med mere pastavand, så pastaen bliver lind og cremet.

Varm op igen ved lav varme, og rør eller sving pastaen grundigt rundt, indtil sovsen er cremet. Sluk, og kom bacon og broccoli i under omrøring.

20 min.
Servering

Server fluks med den syrlige salat og husk, pasta venter ikke på, at en konge har sat sig!

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?