0
Pasta i persillepesto med grøn salat

Pasta i persillepesto med grøn salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
romainesalatagurk
1 min.
Lav salaten

Skær agurk og salat i mindre stykker, og overfør begge dele til en stor skål.

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt og peber i en skål.

Vend salaten med dressingen lige før servering.

linguine pastapersillepecorino romanopinjekernerhvidløg
10 min.
Lav pasta-pestoen

Sæt vand over at koge til pasta.

Kom persille og basilikum i en skål sammen med pinjekerner, hvidløg, brud af osten og 2 spsk. olivenolie pr. person.

Blend det hele til en pesto med en stavblender, og hæld evt. mere olie i, hvis pestoen ikke er flydende.

Kog pastaen.

Sluk for blusset på pastaen, og hæld det meste af kogevandet fra. Der skal stadig være kogevand, så bunden af gryden er dækket - ca. 1/2 dl.

Kom pestoen i pastaen, og rør godt rundt, indtil pestoen begynder at blive cremet omkring pastaen. 

Smag til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og servér salaten til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.