0
Pasta i persillepesto med grøn salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
romainesalatagurk
1 min.
Lav salaten

Skær agurk og salat i mindre stykker, og overfør begge dele til en stor skål.

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt og peber i en skål.

Vend salaten med dressingen lige før servering.

linguine pastapersillepecorino romanopinjekernerhvidløg
10 min.
Lav pasta-pestoen

Sæt vand over at koge til pasta.

Kom persille og basilikum i en skål sammen med pinjekerner, hvidløg, brud af osten og 2 spsk. olivenolie pr. person.

Blend det hele til en pesto med en stavblender, og hæld evt. mere olie i, hvis pestoen ikke er flydende.

Kog pastaen.

Sluk for blusset på pastaen, og hæld det meste af kogevandet fra. Der skal stadig være kogevand, så bunden af gryden er dækket - ca. 1/2 dl.

Kom pestoen i pastaen, og rør godt rundt, indtil pestoen begynder at blive cremet omkring pastaen. 

Smag til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og servér salaten til.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?