0
Pasta i cremet sommergrønt med smør, pecorino og basilikum

Pasta i cremet sommergrønt med smør, pecorino og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bladselleriskalotteløggrøn squashfennikel med topbasilikum
1 min.
Grøntsagerne

Sæt vand med rigeligt salt over at koge til pastaen.

Pil løget, skyl selleri, fennikel og squash, og hak det hele fint. 

Skyl basilikum grundigt, pil bladene fra stilken, og gem dem til anretning.

tørret spaghettiolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
10 min.
Stegning

Kog pastaen som angivet på pakken. 

Varm en pande op ved middel varme. 

Sautér selleri, fennikel, løg og squash i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil det begynder at blive gennemsigtigt. Det må ikke tage farve.

Kom pastaen i panden med grøntsagerne, og gem kogevandet. 

Kom lidt af kogevandet fra pastaen og halvdelen af smørret i panden, og rør det godt rundt over lavt blus i ca. 4 min. Bunden af panden skal hele tiden være dækket med væske.

Sluk for blusset, tilsæt resten af smørret, og riv osten ned i panden. Vend det godt rundt, og tilfør lidt mere af kogevandet fra pastaen. Rør det godt rundt, smag til med salt og peber, og servér straks.

25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og top med basilikum og lidt olivenolie.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?