0
Pasta med cremede champignoner og sprødstegt flæsk

Pasta med cremede champignoner og sprødstegt flæsk

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
champignonsløgbladsellerisødmælkbouillonhvedemelLys eddikeoliesaltsort peber
1 min.
Cremede svampe

Pil løget, og skyl svampene og sellerien. Hak løg og selleri fint, og skær svampene i grove stykker. 

Varm en gryde op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og selleri. Steg i yderligere 4 min. under omrøring. Tilsæt bouillonen og 1 tsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt. Hæld mælken i lidt efter lidt, indtil retten får den rette cremede konsistens. Smages til med salt, peber og lidt eddike. 

tørret linguine (pasta)
15 min.
Pastaen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog pastaen som angivet på pakken. 

bacon
20 min.
Baconen

Læg baconskiverne på en kold pande, og varm den op ved middelhøj varme. Steg baconen indtil den får en flot stegeoverflade på begge sider. Overfør til fedtsugende papir, og knæk den inden servering i mindre stykker. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld svampesovsen henover, og top med bacon og revet parmesan. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?