Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge til pastaen.
Skræl græskarret med en kniv, halvér det, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret ud i tern på 1x1 cm, og overfør dem til en stor gryde. Hæld 1 spsk. olie pr. person i gryden, og varm op ved middel varme. Lad græskarternene simre under jævnlig omrøring, imens resten af grøntsagerne forberedes.
Pil løg og hvidløg. Hak løget groft, og skær hvidløget i tynde skiver. Kom løg og hvidløg i gryden til græskarret. Skyl salvien, og tilsæt også den til gryden.
Lad grøntsagerne simre i ca. 5 min. under omrøring.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Overfør ca. 1/4 dl pastavand pr. person til gryden med græskar, og lad det simre.
Skær mozzarella i mindre stykker, og riv parmesan.
Overfør pastaen til græskargryden med en hulske, og lad retten simre under omrøring, så sovsen bliver cremet.
Tilsæt ost, rør godt rundt, og lad retten hvile. Osten skal ikke opløses i væden, men skal bare blive til et "spindelvæv" af tråde.
Varm en pande op ved høj varme.
Halvér citronen, og steg den på skærefladen, indtil den får godt med farve.
Smag pastaretten til med salt og peber, og hæld evt. lidt mere pastakogevand i retten, hvis den er blevet lidt drøj.
Fordel retten i skåle, og servér med citron.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()