0
Pasta med kylling, mynte og chili
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkornsaltGryde
1 min.
Kog pasta

Bring en stor gryde med vand i kog.

Tilsæt en god sjat salt, og kog pastaen efter henvisning på pakken. 

Kylling i strimlerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberpande
3 min.
Steg kylling og lav sauce

Drys kyllingestrimlerne med salt og peber.  

Steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme, til de har taget farve.

Tag kyllingestykkerne op, tilsæt 1/2 dl hvidvin pr person, og giv et opkog. 

Tilsæt herefter urteboullion blandet op med 1 dl vand pr. kuvert, og skru ned, så det står og simrer. 

TIP: Hvis du ikke har hvidvin, kan du tilsætte 1/2 spsk. hvidvinseddike pr. dl. vand. 

mesclun, mix salaterolivenolie, ekstra jomfrueddikesennepsort pebersaltskål
10 min.
Lav dressing og salat

Bland 1/2 spsk. eddike med 1/2 spsk. olivenolie i en skål, og smag til med sennep, honning og salt og peber. 

Vend herefter mix-salaten op i.

tørrede chiliflagermynte
15 min.
Pasta

Riv osten, og snit 4 blade mynte pr. kuvert.

Når pastaen er færdig, kommes den over i saucen, og vendes rundt med 10 g smør pr. kuvert, lidt olivenolie og den revne pecorino, så pastaen bliver dejlig cremet. 

Smag til med salt og peber, og vend til sidst mynte, kyllingekød og chili efter smag (pas på, den er stærk) sammen med pastaen. 

Server straks sammen med den sprøde salat. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?