0
Team DK Ris med okseragout og tomat

Team DK Ris med okseragout og tomat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
saltspaghetti
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

gulerodbladsellerirød chilibasilikum
5 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med bladselleri, chili og basilikum. Skær gulerødder, bladselleri og chili (dosér efter, hvor stærk retten ønskes at være) i grove stykker, og pluk bladene fra basilikummen.

sous vide oksekødolie
10 min.
Ragouten

Varm en pande op til middelhøj varme. Skær kødet ud i mundrette stykker. Steg bladselleri, chili og gulerod i 1 spsk olie pr. person i 5 min. under omrøring.

Tilsæt kødet, lad det stege med i 1 min, og tilsæt så flåede tomater plus lidt vand. Lad det simre lige så længe, det tager at koge risene. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, overhæld med ragouten og top med basilikumblade.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3938 kjl/941 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,56 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
16,6 g
Kostfibre:
9,71 g
Protein:
41,1 g