0
Pasta med pesto, frisk tomat, mandler og stegt kylling

Pasta med pesto, frisk tomat, mandler og stegt kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sedanini, 50% Fuldkorn
1 min.
Kog pastaen

Sæt en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt over at koge. 

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

kyllingebryst uden skind
3 min.
Steg kyllingen

Tænd for en stor pande på medium-høj varme. Kom lidt olie på.

Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og kom dem på panden. Steg i 3 min.

Tilsæt en lille klump smør, og skru ned til middelvarme. Steg i yderligere 2 min., inden du vender kyllingebrysterne, og steger færdigt i 4-6 min.

tomaterrødløgmandler
7 min.
Lav tomatsalsa

Pil og hak rødløget fint. Skær tomaterne i mundrette tern. Hak mandlerne groft.

Vend tomat og løg sammen med lidt olivenolie, og smag til med sukker, salt og eddike.

 

basilikum pesto
12 min.
Vend pastaen rundt

Hæld kogevandet fra pastaen, når den er al dente.

Vend rundt med pesto efter smag.

20 min.
Anretning

Anret pastaen i bunden af en dyb tallerken med en god portion tomatsalsa på toppen og lidt hakkede mandler over.

Server de stegte kyllingebryster til. Velbekomme.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?