0
Pasta med ragu af gris
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkorn
1 min.
Kog pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken, til den er al dente.

Husk at gemme noget af kogevandet.

bredbladet persillehvidløg
2 min.
Hak og skær grønt

Pil og hak hvidløget. Hak persillen fint.

snittet gulerod & porrehvidløg
4 min.
Steg grøntsager

Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Tilsæt olivenolie, og skru ned til middelvarme.

Sauter snitgrønt sammen med hvidløget i ca. 5 min. Krydr med salt og peber.

Sous vide, mør grisenakketomatpuré
6 min.
Tilbered kødet

Skær posen med kødet op, og gem al den skønne saft, der er i posen. Skær kødet i mundrette stykker.

Kom kød, kødsaft og tomatpure på panden til grøntsagerne.

Lad det hele simre i 3-5 min., og sørg for at tilføje vand undervejs, så retten hele tiden har konsistens som en kødsovs.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Vend pastaen i retten på panden, og tilføj evt. lidt af pastakogevandet.

Tilsæt revet parmesan og hakket persille under omrøring. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.     

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?