Sæt saltet vand over at koge til pastaen.
Pil løget, og skyl svampene og timianen grundigt.
Hak løget så fint som muligt, og skær svampene i grove stykker. Pil bladene fra stilken på timianen.
Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges svampene i 1 spsk. olie pr. person, til de har fået godt med farve. Skru derefter helt ned for varmen.
Når gryden er blevet lidt koldere, tilsættes ca. 10 g smør pr. person sammen med løgene og timianen. Sautér retten i ca. 5 min. under omrøring.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hæld fløden i svampene, og krydr den med salt og peber. Tilsæt evt. lidt lys eddike til retten, hvis du ønsker lidt syre.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld svampesaucen henover, og top med revet parmesanost.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften