0
Pasta med svampesauce
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Pastaen

Sæt saltet vand over at koge til pastaen.

løgmarkchampignonsøstershattesmørtimian
3 min.
Svampesaucen

Pil løget, og skyl svampene og timianen grundigt.

Hak løget så fint som muligt, og skær svampene i grove stykker. Pil bladene fra stilken på timianen.

Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges svampene i 1 spsk. olie pr. person, til de har fået godt med farve. Skru derefter helt ned for varmen.

Når gryden er blevet lidt koldere, tilsættes ca. 10 g smør pr. person sammen med løgene og timianen. Sautér retten i ca. 5 min. under omrøring.

penne pasta
15 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

fløde 38% (piskefløde)sort peber
20 min.
Svampesaucen

Hæld fløden i svampene, og krydr den med salt og peber. Tilsæt evt. lidt lys eddike til retten, hvis du ønsker lidt syre.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld svampesaucen henover, og top med revet parmesanost.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?