0
Pasta og kylling a la creme
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fettuccinesalt
0 min.
Kog Pasta

Sæt en stor gryde over at koge med vand og et godt skud salt. 

Når vandet koger, koges pastaen i ca. 10 min., til den er al dente.

brun mark-champignonrødløg
1 min.
Skær løg og svampe

Pil og skær halvdelen af løg i små tern, og den anden halvdel i tynde ringe. 

Rens og skær svampene i skiver. 

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerbrun mark-champignonolivenolie, ekstra jomfru
4 min.
Steg kylling, løg og svampe

Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Tilsæt olivenolie, og steg kyllingestrimlerne.

Steg, til de har skiftet farve. Tilsæt svampeskiver og løg i tern, og steg yderligere 2 minutter. Krydr let med salt og peber.

Tilsæt 1 tsk. eddike og 1/2 dl vand pr. kuvert, og lad det hele stå og småsimre i 3-4 min.

spinatrødløgpærer
6 min.
Lav salat

Men svampe og kylling simrer, laver du salaten. 

Bland en dressing af lige dele olie og eddike, så der er 1 spsk. pr. kuvert. Smag til med salt og peber. 

Kom løgringene i dressingen, og vend rundt. 

Kom skyllet spinat over løg og dressing.

Skær pæren i tynde både, og placer dem øverst.

svampe sovs
10 min.
Tilsæt svampesovs

Tilsæt svampesauce til kyllingepanden, rør den godt ud, og lad retten småsimre indtil servering.

bredbladet persille
12 min.
Hak Persille

Skyl og hak persillen fint.

20 min.
Bland pasta og sauce

Hæld vandet fra pastaen, og vend svampe og kyllingesauce op i. Lad retten småsimre i 1 minut.

Sluk for varmen, og vend den hakkede persille op i.

Server fluks pastaen med den friske spinat salat til, som lige skal vendes rundt med dressingen. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?