0

SØNDAGS PREP - uge 1

Opskriften er udviklet af:

Aftensmad:

Søndag: Pastasalat med kylling
Mandag: Kålkaos med kylling
Tirsdag: Pasta med bolo
Osdag: Wraps med bolo

Morgenmad: (hvis tilkøbt)
Vafler med topping

Dette skal preppes søndag:

  • Pastasalat x 2
  • Karrydressing x2
  • Bolo x2 (kommes i fryseren)
  • Gnavegrønt x 2
  • Vafler + topping

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15321,15245,15246,15247,15248,15305)

Allergener:
Fuldkornshvede

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

løghvidløghakket oksekødsoltørrede tomaterBolognese-krydderiflåede og hakkede tomatertomatpuré
Bolo - til dag 3 og 4

Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien, indtil de er gennemsigtige. Kom oksekødet i gryden, og svits det, til det er brunet.

Skær de soltørrede tomater ud i tynde strimler, og kom dem ned til kødet sammen med alle krydderierne – rør rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpure, flåede tomater, salt og peber, og lad kødsovsen stå og simre i mindst 15 minutter.

Lad kødsovsen køle af.

Del kødsovsen i to og frys den ned. Husk at tage den ene portion op af fryseren tirsdag morgen og den anden onsdag morgen.

kyllingefiletspidskålcherry- eller blommetomaterbacon i skiverfuldkornspastahvidløgspulverjomfruolivenoliesalt & peber
Pastasalat - til 1 og 2

Steg kyllingebrysterne i olie på en varm pande, og krydder med hvidløgspulver, salt og peber. Kyllingebrysterne skal have ca. 4-5 minutter på hver side, eller indtil den er gennemstegt. Tag kyllingen af panden, og lad kyllingen køle af.

Kog pastaen som anvist på pakken.

Varm panden fra kyllingen op igen, og steg baconen sprød, og hak den derefter i mindre stykker.

Snit spidskålen fint, halver tomaterne og skær kyllingebrysterne i skiver.

Del det hele i 2 portioner og gem alle del i hver sin beholder. 

Bland evt. portionen til i dag (søndag) af kylling, kogt pasta, spidskål og tomater sammen, kom sprød bacon henover, og top pastasalaten med karrydressing og evt. frisk persille. Spis med det samme, eller kom på køl til det er spisetid.

creme fraiche 18%græsk yoghurt, 10%mayonnaisedijon sennepmadras karryflydende honningsalt & peber
Karrydressing - til dag 1 og 2

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

Del dressingen i 2 bøtter, og kom på køl.

hytteostægfuldkornshvedemelstødt kanelbagepulversaltolie/smørblåbærChokolade 70%
Morgenmads vafler - til 3 dage

Fjern stenene fra dadlerne, og blend alle ingredienserne sammen. Kom lidt olie i et vaffeljern, og steg ca. 12 vafler. Lad vaflerne køle ned, og kom dem i én stor beholder, eller fordel dem i en beholder til hver portioner (så 6 beholdere).

Skyl blåbær, og kom dem i en beholder med køkkenrulle i bunden.

Hak chokoladen groft, og kom i en beholder.

 

gulerødderrød peberfrugt
Gnavergrønt - til dag 3 og 4

Skræl gulerødderne, og skær alle grøntsagerne ud i stave.

Kom grøntsagerne i én stor beholder, eller fordel dem ligeligt i 2, så du har en til både tirsdag og onsdag.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød