0

SØNDAGS PREP - uge 3

Opskriften er udviklet af:

Aftensmad:
Søndag: Pizza på med sød kartoffel og mozzarella
Mandag: Frikadelle sandwich og salat
Tirsdag: Frikadeller med kartoffelsalat
Onsdag: Kålkaos

Morgenmad:
Pandekager med frugtsalat

Dette skal preppes søndag:

  • Pizzabund x 2 dage
  • Pizza tilbehør  x 1 dag
  • Rørt remou x 1 dag
  • Salat x 2 dage
  • Kartofler koges x 1 dag
  • Fintsnittet spidskål x 1 dag
  • Pandekager x 3 dage
  • Frugtsalat  x 1 dag

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15322)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kikærter i vandægfuldkornshvedemelbagepulversalt
Pizzabund til dag x og x

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af.

Kom alle ingredienserne til pizzabunden sammen i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse. Fordel dejen på en beklædt bageplade. Dejen skal være ret tynd, ca. 0,2 cm høj. Den bliver ca. 20 x 20 cm.

Bag bunden i 15 minutter. Lad bunden køle af, og halver den.

Gem den ene halvdel til buden til pizzaen i dag og den anden halvdel til sandwich i morgen, mandag.

Opbevar bunden på køl.

jomfruolivenoliesalt & peber
Pizza tilbehør - til dag x og x

Hvid sauce til under fyldet
1 dl  cremefraiche, 18%
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fyld
100 g sød kartoffel
125 g mozzarella
1 kvist frisk rosmarin
½ spsk. olivenolie
Salt og peber

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

Hak hvidløg fint, og rør sammen med cremefraiche, salt og peber. Fordel saucen på den halve pizzabund.

Skru ovnen op på 200 grader varmluft.

Skær den søde kartoffel ud i tynde skiver – evt. på et mandolinjern. Kom så de søde kartoffelskiver på bunden, og drys med olie.

Skær mozzarella i skiver og kom dem på kartoffelskiverne, drys med rosmarin, salt og peber.

Bag pizzaen i 15-18 minutter lige inden den skal serveres.

flydende honningsalt & peber
Karrydressing - til dag 1 og 2

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

Del dressingen i 2 bøtter, og kom på køl.

bagepulversaltolie/smør
Morgenmads vafler - til 3 dage

Fjern stenene fra dadlerne, og blend alle ingredienserne sammen. Kom lidt olie i et vaffeljern, og steg ca. 12 vafler. Lad vaflerne køle ned, og kom dem i én stor beholder, eller fordel dem i en beholder til hver portioner (så 6 beholdere).

Skyl blåbær, og kom dem i en beholder med køkkenrulle i bunden.

Hak chokoladen groft, og kom i en beholder.

 

Gnavergrønt - til dag 3 og 4

Skræl gulerødderne, og skær alle grøntsagerne ud i stave.

Kom grøntsagerne i én stor beholder, eller fordel dem ligeligt i 2, så du har en til både tirsdag og onsdag.

Kommentarer og forslag til opskriften