0

Pastinaksalat a la Waldorff

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern. Vend dem lidt olie, salt og peber og bag dem møre ved 150°C i ca. 30 min. Lad dem køle af inden videre brug. Halver æblerne, fjern kernehus og skær kødet i små tern. Hak valnødderne groft. Bland creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, sukker, salt og peber. Vend æbler, valnødder og pastinaktern i cremen og smag til. Halver pærerne, fjern kernehuset og del hver pære i 8 både. Server salaten i fire små skåle og spis pærebådene til, som var det brød eller giv det til lammekølle, oksesteg, ovnstegt gris mv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.