0

Peanutbutter nudler med hakket gris og pak choy

Opskriften er udviklet af:

Fremgangsmåde

First thing's first!
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 
Fremgangsmåde

Hakket grisekød

  • Steg det hakkede grisekød på en varm pande i lidt olie på høj varme i ca. 5-6 minutter
  • Smag til med salt og peber

Peanutsauce

  •  Skræl og riv ingefær og hvidløg fint
  • Pisk sammen med soya, eddike, peanutbutter, chili og sesam

Nudler

  • Kog nudlerne til de er al dente og vend så sammen med peanutsovsen - giv en sjat kogevand med og rør godt rundt til nudlerne er cremede
  • Vend det stegte grisekød med i og sørg for at få al saften fra panden med!
Anretning
  • Anret nudlerne i en stor skål og drys peanuts og basilikum udover - stil også gerne en lille skål med chili frem til bordet, hvis nu der er nogen, der skulle være i stødet

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.