0

Peberfrugt-salat

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Peberfrugter skæres i halve og kernerne fjernes. Kom de halverede peberfrugter på en grillpande, med skindet nedad, og grill indtil skindet laver blærer og bliver sorte. Lad dem køle lidt af og put dem i en plastpose i 2 minutter. Pil skindet af peberfrugterne og skær kødet i strimler.

Løg skæres i både og squash i skiver. Varm olien på en pande, kom løget på og steg i ca. 10 minutter, ved middel varme (hvis løgene vil brænde på tilsæt lidt vand). Tilsæt squash, hvidløg og peberstrimler og steg i yderligere 10 min.

Tilsæt balsamicoeddike og oliven, krydr med salt og peber. Bland godt og lad køle af.

Rør lidt krydderurt i salaten, anret og pynt evt. med basilikumblade

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.