Krydr kødet med salt, peber og 1 spsk. olivenolie pr. person. Lad det hvile indtil stegning.
Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl persillerødderne, skyl dem, og skær dem i grove stykker. Koges i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.
Sigt vandet fra (men gem det), og mos rødderne med et piskeris, foodprocessor eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør først fløden og så lidt af kogevandet undervejs, for at få den optimale konsistens. Den skal være mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.
Smages til med salt.
Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og riv bladene fra stilken.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen under jævnlig omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. Man kan med fordel stege kålen af flere omgange, hvis man laver mad til flere end 2. Krydres med salt og citronsaft.
Skyl dilden grundigt, afdryp for vand og pluk den fra stilken.
Varm en ny pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 min. på den ene side, til det får en brun overflade. Vend kødet, og steg det yderligere 30 sekunder (skal det være helt gennemstegt, steges det i 1 minut på begge sider). Tag kødet af panden, og skær det i tykke skiver.
Kom pureen i bunden af en tallerken, anret kød og kål henover, og top med dilden.
Kommentarer og forslag til opskriften