0
Persillerodspure med stegt fasanbryst og grønkål

Persillerodspure med stegt fasanbryst og grønkål

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
saltsort peberolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt, peber og 1 spsk. olivenolie pr. person. Lad det hvile indtil stegning.

persillerodfløde 38% (piskefløde)
3 min.
Puréen

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl persillerødderne, skyl dem, og skær dem i grove stykker. Koges i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Sigt vandet fra (men gem det), og mos rødderne med et piskeris, foodprocessor eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør først fløden og så lidt af kogevandet undervejs, for at få den optimale konsistens. Den skal være mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.

Smages til med salt.

grønkålcitron
15 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og riv bladene fra stilken.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen under jævnlig omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. Man kan med fordel stege kålen af flere omgange, hvis man laver mad til flere end 2. Krydres med salt og citronsaft.

dild
20 min.
Dilden

Skyl dilden grundigt, afdryp for vand og pluk den fra stilken.

25 min.
Kødet

Varm en ny pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 min. på den ene side, til det får en brun overflade. Vend kødet, og steg det yderligere 30 sekunder (skal det være helt gennemstegt, steges det i 1 minut på begge sider). Tag kødet af panden, og skær det i tykke skiver.

30 min.
Anretning

Kom pureen i bunden af en tallerken, anret kød og kål henover, og top med dilden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?