Ristede løg er egentlig ikke det man bruger i Vietnam. Der bruger man ristede hvidløg, men konceptet er det samme.
Man ønsker nemlig at tilføje smagen af Kokumi. Kokumi er ikke en grundsmag som umami og surt, men den tilføjer mundfylde og efter min mening bare utrolig meget lækkerhed.
Kom 3 dl. vand pr. kuvert i en stor gryde sammen med pho krydderiet, og bring det i kog.
Når vandet koger, kommes kyllingebrysterne i. Lad dem småsimre i ca. 10 min. Vælg en gryde der passer i størrelsen til, at vandet dækker kødet.
Sæt vand over i en ny gryde til nudlerne, og husk et godt skud salt.
Find en stor tallerken frem, hvor du kan anrette basilikum, forårsløg, gulerod og ristede løg.
Rens thai basilikum, og kom den på tallerkenen.
Skyl og rens forårsløg. Skær forårsløget i tynde skiver, og kom dem på tallerkenen.
Skræl gulerødderne, og brug den samme skræller til at lave tynde flager. Alternativt kan du lave gulerodsstave. Anret gulerødder og ristede løg på tallerkenen.
Kog nudler til de netop er møre, og anret dem i store portionsskåle.
Tag kyllingekødet op af kogevandet, og læg det på et spækbræt. Skær et af brysterne over, og tjek, om de er gennemkogte. Fjern evt. skum fra suppen.
Smag suppen til med ca. 1/2 spsk. pr kuvert af fiskesauce, limesaft, (rør)sukker, salt og peber.
Skær kyllingebryst i skiver, og anret dem ovenpå nudlerne.
Hæld den brandvarme suppe over nudler og kylling.
Pynt med urter, forårsløg, ristede løg og de flotte, farvede gulerodsflager.
Dette kan gøres ved bordet ved at sætte tallerkenen i midten på bordet.
Spis straks den skønne suppe.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kundekommentarer ()