0
Pide med salame ventrizina, peberfrugt og kota med spinatsalat til.

Pide med salame ventrizina, peberfrugt og kota med spinatsalat til.

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtsalame ventrizina piccanteBøllingsøKota-osttomatpassata
1 min.
Lav fyld

Husk at tænde ovnen på 220 grader og tage pizzadejen ud af køleskabet, 20 minutter inden du starter. 

Hak eller blend pølsen, så den får tekstur som hakket kød. Kom tomatpassata ved.  

Skær halvdelen af peberfrugten i små tern, og den anden halvdel i stænger til gnavegrønt. Vend ternene op i tomat-/pølsefyldet. 

Riv Bøllingsø osten, og smuldr kota osten, som var det feta.

pizzadej - på surdej
3 min.
Rul dejen ud og bag Pide

Rul hver dej klump ud på et let mel drysset bord til en aflang, oval cirkel på ca. 40x20cm. .

Kom dejene på bagepapir, og form dem, så der kan være to på en bageplade. 

Fordel Bøllingsø-osten på den midterste del af hver dej. Kom herefter "kødsovsen" ovenpå, og sørg for, at der er 2 cm fri dej hele vejen rundt i kanten. Gør de frie kanter fugtige med lidt vand.

Fold hver af de to ender sammen til en spids, og fold herefter kanterne henover det yderste af fyldet. Se evt. billedet. 

Fordel kota-ost på toppen, og bag i 10-12 min., til kanterne er gyldenbrune. 

 

granatæblebabyspinat
10 min.
Lav salat

Bland en dressing af 1 tsk. lys eddike og 1 spsk. olie pr. kuvert, og smag til med salt, peber og sukker. 

Pil granatæblekernerne ud i skålen med dressing, evt. ved at dele granatæblet i halve, og slå på det med en træske. Pas på - det kan godt sprøjte og farve. 

Vend til sidst spinaten i. Gem evt. nogle blade til de mindste, hvis de ikke kan lide dressing. 

Drys med halvdelen af sumac-krydderiet henover salaten. 

20 min.
Anretning

Server de skønne Pide evt. med lidt sumac drysset over. Server den sprøde spinatsalat og peberfrugtstænger til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?