0
Pita med stegt kulmule, harissa og rødkål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at tænde ovnen inden, hvis du ønsker at varme pitabrødene i ovnen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterrødløgrødkålskål
0 min.
Forberedelse af grøntsager

Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.

Pil og skær rødløget i tynde ringe. 

Snit rødkålen super fint evt. på et mandolinjern.

Kom rødkålen i en skål sammen med rødløget. Tilsæt lidt salt samt skræl og saft fra halvdelen af citronen. Knug det godt et par gange, og lad det stå. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. 

harissapasteyoghurt naturelskål
4 min.
Lav dressingen

Kom yoghurt i en skål, og bland med halvdelen af harissaen. Smag til med salt, peber og sukker.

Du kan også lade være med at komme harissa i yoghurten, og servere det på siden.

kulmulefilet uden skindharissapasteMelpande
7 min.
Steg fisken

Skær fisken i tern på 2x2 cm. Vend med salt, peber og lidt af den resterende harissa. Vend herefter fiskestykkerne i mel. 

Sæt en stor pande over ved høj varme, og kom godt med olie på. Steg fiskestykkerne gyldne i 1-2 min. på hver side. 

 

pita / somunpande
11 min.
Pitabrød

Lun pitabrødet enten på en tør pande eller brødrister.

20 min.
Anretning

Server fisk, tomater, dressing og salat ved bordet sammen med lune pitabrød.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?