Skyl alle grøntsager grundigt. Skræl og riv gulerødder. Skær tomat og agurk i tern, krydr dem med salt og peber, og vend gulerod, tomat og agurk med lidt lys eddike, salt, peber og sukker. Lad det trække til senere.
Kog kokosmælk op med peanutbutter og krydderiblanding. Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og sukker. Juster evt. balancen med lidt lys eddike.
Skær fisken ud i strimler på ca. 1 x 5 cm. Krydr fisken med salt, peber og ca. halvdelen af chilisaucen. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp. Friter fiskefingre i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
NB. Fisken kan også steges på en pande i halvt olie/smør.
Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 250 grader i 2-3 min., eller rist dem på en brødrister.
Sæt det hele på bordet, og lav saml-selv pita som på billedet her - server det sidste chilisauce til.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Syltedronningens chilisauce er en sur-sød chilisauce (sweet chili)som er balanceret i chili smagen. Lavet på 100% økologiske råvarer. Saucen indeholder kun 5 ingredienser. Velegnet som dipping sauce, dressing og til et hav af retter som trænger til et pep. Kig efter den i Food Market!
Kundekommentarer ()