Varm ovnen op til fuld hammer (250 grader-300 grader). Gerne en halv time før.
Skyl squashen, og skær den i små tern. Kom 1/2 spsk olivenolie, 1/2 tsk salt pr. kuvert, lidt friskkværnet peber samt revet skal fra halvdelen af citron i en skål, og rør sammen. Kom squashternene i, og vend det hele rundt.
I en ny skål blandes 2/3 af creme fraichen med revet parmesan og skal og saft af den anden halvdel af citronen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom tortillaerne over på bagepapir, og halvdelen af disse på bageplader.
Fordel ostecremen på hver tortilla, ligesom hvis det var tomatsovs.
Fordel squashternene og den skønne olie derfra på hver bund. Kom 2 bacon skiver på hver tortilla.
Bag i ovnen i 5-8 min., til de er gyldne og flotte. Når de første er færdige, kan de næste sættes i ovnen.
I en salatskål blandes det sidste af creme fraichen med 1/2 tsk. sukker, 1/4 tsk. salt pr. kuvert, lidt friskkværnet peber og det sidste saft fra citronen.
Smag til, om du synes, der mangler noget.
Kom til sidst spinat i, og vend rundt.
Kig til tortillaerne, og tjek, om de er færdige. Tag dem ud af ovnen, og sæt evt. de næste over, mens i spiser de første.
Server straks, og nyd de sprøde tortillas med cremet spinatsalat til.
Velbekomme.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()