0
Pizza bianca med kartoffel og Ventrèche
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at tænde ovnen på 250 grader varmluft 20-30 min., før du starter.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

Tag pizza dejen ud 1-1/2 time før. 

pizzadej - på surdejMel
1 min.
Rul Pizza dej

Kom lidt mel på bordet, og rul pizzadejene ud til pizzastørrelse. Dejen skal ikke æltes først. Rul indefra og ud.

ricotta fra la Trecciaparmigiano reggiano (Parmesan)citronKartofler i tern (forkogt)ventrèche
3 min.
Lav og fordel fyld

Riv osten, og bland den med Ricotta, revet citronskal og lidt salt og peber. Smør blandingen ud på bundene.

Skær Ventreche ud i tynde skiver på tværs eller på langs med en skarp kniv.

Fordel kartoflerne på pizzaerne, og krydr med salt, peber og lidt god olivenolie. Kom til sidst ventreche skiver på, og bag pizzaerne i 8-10 min. alt efter din ovn.

TIP: Bag evt. over to omgange, hvis du bager flere. 

grønkålæbler
8 min.
Skær grønt

Skyl og snit grønkålen fint. Knug lidt salt ind i kålen, og lad den stå.

Skær æblet i mundrette stykker, og kom dem ned til kålen.

citronolivenolie, ekstra jomfru
11 min.
Lav dressing

Bland 1/2 spsk af henholdsvis olie og citronsaft pr. kuvert.  

Smag til med peber og sukker. Kom dressingen over kål og æbler, inden du smager til med salt.

20 min.
Anretning

Server de varme pizzaer med sprød salat til.

Velbekomme.

 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?