0
"Pizza bianco" med blå kartofler og salame cacciatore bagt med creme fraiche, rosmarin, citron & parmesan

"Pizza bianco" med blå kartofler og salame cacciatore bagt med creme fraiche, rosmarin, citron & parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgblå kartoflercitronrosmarinsalame Cacciatore
1 min.
Forberedelse:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Forvarm ovnen til 250-300 grader.

Skrab, skyl og skær de rå, små kartofler ud i ultratynde skiver på 1-2 mm - brug gerne et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand. Dræn vandet fra efter ca. 5 minutter, og tør kartoffelskiverne i et viskestykke.

Skyl citronen, og riv lidt skal af.

Riv parmesanen, og sæt den til side.

Pil og finthak hvidløg.

Skyl og pluk rosmarin, og hak den groft.

Skær salame Cacciatore i tynde skiver (du behøver ikke pille skindet af)

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter hakket hvidløg derpå. Fordel også 2/3 af den revne citronskal, 2/3 af rosmarinen samt den fintrevne ost på pizzaerne. Gem dog en smule ost til pynt.

Fordel kartoflerne i ét lag hele vejen rundt på pizzaen.

Fordel pølse skiverne ovenpå kartoflerne.

Krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.

15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-300 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

citronrosmarinparmigiano reggiano (Parmesan)rucola
25 min.
Anretning:

Drys det sidste parmesan over pizzaerne, og fordel det sidste citronskal og rosmarin derpå. Dryp evt. med lidt frisk olivenolie, og giv dem et vrid friskkværnet sort peber og evt. lidt flagesalt. Server en skål med lidt rucola vendt i god olivenolie, salt, peber samt gerne balsamico dertil. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?