Pak dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og lad den temperere. Tag gerne dejen ud 1 time, før den skal bruges.
Forvarm ovnen til maksimumtemperatur. Er du indehaver af en bagesten, er den klart at foretrække. Det giver det bedste resultat til pizzabunden. Den skal i ovnen fra start. Hvis du ikke har en bagesten, kan du bruge en helt normal bageplade.
Pil det yderste lag af forårsløget, skyl det grundigt, og hak det i tynde skiver.
Hæld passataen i en skål, og krydr med salt og 1 spsk. olivenolie pr. person.
Hæld vandet fra kapersene og mozzarellaen, og bryd mozzarellaen i mindre stykker.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet. Overfør pizzaen til en bageplade med bagepapir på eller til bagestenen.
Fordel tomatsovs, mozzarella, kapers og forårsløg ud på dejen.
Bag pizzaen i 10 - 15 min., indtil den er hævet flot op, og har fået en flot bagt overflade.
Lige før servering anrettes salat og ansjoser henover pizzaen, og den toppes med lidt olivenolie.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften