Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. Kom kikærter, æg, loppefrøskaller, en knsp. bagepulver pr. person og lidt salt i en blender, og kør det sammen til en ensartet masse. Spred dejen ud i en cirkel på en beklædt bageplade. Bag bunden i 8-10 min.
Skær cherrytomaterne over i halve.
Skær den friske mozzarella i skiver. Smør den bagte pizzabund med grøn pesto, og drys med salt og peber. Fordel skiverne af mozzarella, og fordel cherrytomater på pizzaen. Bag pizzaen i 10-15 min.
Skær gulerødder og peberfrugt ud i stave til gnavegrønt.
Top pizzaen med rucola.
Del pizzaen i 4 stykker. Spis pizza sammen med gnavegrønt.
Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()