Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hæld lagen fra bønnerne, skyl dem, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom de drænede bønner, æg, loppefrøskaller, 1 knsp. bagepulver pr. person og 1 knsp. salt pr. person i en blender, og kør det hele til en ensartet masse.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag på ca. 1 cm i tykkelsen, og bag den i 8-10 min. Lad bunden køle lidt af.
Smør creme fraiche ud på pizzabunden, og top med små klatter af pesto.
Bag bunden i yderligere ca. 20 min.
Skær cherrytomater, agurk og peberfrugt i mindre stykker.
Bland agurk, cherrytomater og peberfrugt sammen i en skål.
Når pizzaen er bagt, toppes den med spinat, makrel og hytteost.
Del pizza og salat ud på tallerkener.
Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()