0
Grøntdeller med løgpure, stegt blomkål og bagte kartofler

Grøntdeller med løgpure, stegt blomkål og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Bagte kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skrub kartoflerne grundigt under vand, og skær dem i store tern på 2x2 cm. 

Spred kartoflerne ud på en bradepande dækket med bagepapir, og vend i 1 spsk. olie pr. person, lidt salt og peber. Bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået lidt farve og er helt møre. 

løgcitron
10 min.
Løgpuré

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Kom skiverne i en kasserolle med et par dryp olie, og varm kasserollen stille og roligt op ved middel varme med låg på. Rør jævnligt rundt i kasserollen, indtil løgskiverne er blevet helt møre. Efter ca. 15 min. kommes lidt vand i, hvis løgene begynder at sætte sig i bunden. 

Tilsæt ca. 2 spsk vand pr. person, og blend løgene med en stavblender eller foodprocessor til en fin puré. Smages til med salt, peber og citronsaft. 

valnøddekerner
15 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

blomkålkrystal karl
20 min.
Blomkålet

Skær stokken fra blomkålet, skyl hovedet grundigt, og skær det i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg blomkålet i 1 spsk. olie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5-8 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Krydres med salt og revet ost. 

plantefars
25 min.
Grøntdeller

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 3 deller af plantefarsen pr. person, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på to sider. 

30 min.
Anretning

Fordel løgpureen i bunden af en dyb tallerken, og anret grøntdeller, kål og kartofler henover. Toppes med nødderne.

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?