0
Pølse og krydrede linser
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linsersaltGrydeSkagen Secret krydderi
1 min.
Kog linser

Skyl linserne, og sæt dem over i en gryde med rigeligt vand, salt og halvdelen af krydderiet.

Bring gryden i kog, og lad linserne koge i ca. 10 min.

grillpølse fra slagtergaardenløggulerødder
3 min.
Snit kød og grønt

Skær pølserne i mundrette stykker.

Pil og rens løg. Skræl og skyl gulerødder.

Skær halvdelen af løget ud i fine tern. Skær gulerødder i mundrette bidder.

Du kan evt. skære nogen af dem til stave til at servere på siden.

grillpølse fra slagtergaardenløgSkagen Secret krydderigulerødderGryde
7 min.
Lav gryderet

Sæt en anden, stor gryde over ved middelhøj varme.

Tilsæt lidt olie, og steg pølserne i 2-3 min., til de tager let farve.

Skru ned til middelvarme, og kom resten af krydderiet, hakkede løg og gulerødder i, og sautér i yderligere 2-3 min..

Tilsæt evt. en sjat hvidvin eller eddike for ekstra smag.

røde linser
11 min.
Dræn og tilsæt Linser

Dræn linserne, men gem ca. 1 dl. af kogevandet pr. kuvert.

Kom linserne i gryden til pølserne, og tilføj kogevand, så linserne akkurat er dækket. Hvis der ikke er nok kogevand, spæder du blot op med lidt ekstra vand.

Lad det hele småsimre i yderligere 5 min. under låg.

æblemix salaterolivenolie, ekstra jomfrueddikesaltsort peber
13 min.
Lav salat

Skyl og snit salat groft. Skær æblerne i fine både.

Vend det hele med 1/2 tsk. olivenolie og 1/2 tsk. eddike pr. kuvert, og smag til med salt og peber. 

græsk yoghurt 2 %
19 min.
Tilsmagning og anretning

Smag linsegryden til med salt og peber, og kom lidt af yoghurten i, for at gøre retten lidt cremet og syrlig.

Anret retten i en dyb tallerken, og servér salaten enten på toppen som et sprødt og frisk element eller på siden. 

Servér resten af yoghurten som en topping.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?