Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.
Skær fisken ud i 2x2 cm store stykker og krydr med salt og læg til side.
Rør en ½ tsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 1 spsk. eddike pr. person og læg til side.
Pil det yderste lag af forårsløgene, skyl dem grundigt, og hak dem så fint som muligt.
Skyl radiserne og agurken og afdryp for vand. Skær radiserne i kvarte, agurkerne i tern, og læg til side.
Vend sorghummen med eddikedressingen og smag til, om det mangler eddike eller salt.
Sesamkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Varm en pande op på fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at røre rundt. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side, og steg videre i 10 sekunder mere. Tag fisken af varmen, og læg til side.
Fordel sorghum i skåle, anret fisk og grøntsager som vist på billedet, og top med soya, tangsalat og sesamfrø.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kommentarer og forslag til opskriften