0
Poke bowl med laks
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghumsalt
1 min.
Sorghummen

Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.

laksefilet uden skind
3 min.
Fisken

Skær fisken ud i 2x2 cm store stykker og krydr med salt og læg til side.

sukkersaltLys eddike
10 min.
Eddikelagen

Rør en ½ tsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 1 spsk. eddike pr. person og læg til side. 

forårsløgradiseragurk
15 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløgene, skyl dem grundigt, og hak dem så fint som muligt.

Skyl radiserne og agurken og afdryp for vand. Skær radiserne i kvarte, agurkerne i tern, og læg til side.

20 min.
Sorghummen og sesamkernerne

Vend sorghummen med eddikedressingen og smag til, om det mangler eddike eller salt.

Sesamkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

olie
25 min.
Stegning af fisk

Varm en pande op på fuld styrke. Når panden er rygende varm, tilsættes en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at røre rundt. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side, og steg videre i 10 sekunder mere. Tag fisken af varmen, og læg til side.

tamari/soyasesamfrøtangsalat med sesam
30 min.
Anretning

Fordel sorghum i skåle, anret fisk og grøntsager som vist på billedet, og top med soya, tangsalat og sesamfrø.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?