0
Pokebowl med hoisinstegt laks med  grünkern vendt i sesamolie

Pokebowl med hoisinstegt laks med grünkern vendt i sesamolie

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernristet sesamolie
1 min.
Grünkern

Kom grünkern i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

Når de er kogt færdige, drænes vandet fra. Steg kernerne i sesamolien ved middelhøj varme i ca. 2 min. under omrøring. Sluk for varmen, og smag til med lidt eddike og salt. 

forårsløgspidskåløstershatte
10 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Pil det yderste lag af forårsløget, skyl det grundigt sammen med spidskålet og svampene, og afdryp det hele for vand. 

Skær kålet og forårsløget i mundrette stykker, og blanchér dem i vandet i ca. 30 sek. Dræn vandet fra, og skyl grøntsagerne hurtigt under koldt vand, så kogningen stopper.

 

sesamfrø
15 min.
Sesamfrø

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

økologisk laks med skindhoisinsaucehvidløg
20 min.
Fisken

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. 

Skær fisken i mundrette chunks, og krydr den med salt. Kom fisken i en skål sammen med svampene, og vend det hele i 1 spsk. hvedemel pr. person.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges fisken og svampene i 1 spsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve på 1 side. Skru ned for panden, hæld hoisinsaucen i panden sammen med hvidløget, og lad det hele glasere lidt i ca. 1 min. 

30 min.
Anretning

Fordel grünkern i dybe skåle, anret grøntsagerne henover sammen med fisken, og top med sesamkerner. 

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?