0
Polpette med frisk pappardelle alla cacio e pepe

Polpette med frisk pappardelle alla cacio e pepe

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Cacio e pepe er en ærkeitaliensk klassiker, hvor 2 klassiske italienske oste og masser af sort peber spiller den absolutte hovedrolle.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sort peber
1 min.
Peberkorn

Rist hele sorte peberkorn på en tør pande, der er stor nok til senere at rumme al pastaen. 

Brug ca. 1/2 tsk. peber pr. pers. eller efter smag. Du skal kunne fornemme varmen fra peberet, så vær ikke for nærig.

Knus peberet groft i en morter eller med en kagerulle i en pose. 

Hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderi
5 min.
Polpette/kødboller

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og del farsen til små kødboller (ca. 7-8 stykker pr. pers.).

Steg kødbollerne på en meget varm pande (brug den du brugte tidligere til peber) i lidt neutral olie til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte. Tag bollerne fra, og sæt dem til side. 

NB: panden skal benyttes igen om lidt! 

pappardelle, frisksort peberpecorino romanoparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Pasta

Kog pastaen i en stor gryde i rigeligt, godt saltet vand. (Vandet skal smage salt som Middelhavet).

Kom de knuste peberkorn tilbage på panden sammen med en generøs klat smør (ca. 25 g pr. pers.), der får lov til at bruse op ved medium varme uden at brune. 

Når pastaen er ca. 2/3 færdig, fiskes den op af gryden, og kommes over på panden (husk at gemme pastavandet).

Kom ca. 1/2 dl pastavand pr. pers. på panden med pasta. 

Skru ned, og lad pastaen simre lidt. 

Spæd løbende til med pastavand fra gryden, mens pastaen koger færdig i panden, lidt som når man laver risotto. Der skal vendes rundt ofte.

Når pastaen er al dente, kommes de 2 slags fintrevet ost i lidt af gangen, mens der hele tiden røres/vendes i panden. 

Tilsæt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være dejlig cremet. Smag evt. til med lidt salt og evt. mere peber.

Vend de stegte kødboller i til sidst. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?