Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub eller skræl kartoflerne. Sæt dem over at koge i rigeligt vand med et godt skud salt. Kog i 5 min., inden du tilsætter fisken.
Del torsken i portionsstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Når kartoflerne er næsten færdige med at koge, lægges fiskestykkerne ned til kartoflerne sammen med lidt olivenolie. Sluk for varmen. Sæt låg på, og lad gryden stå i 7-8 min.
Rør en dressing af 1 spsk. olie, 1 spsk. eddike og 1/4-1/2 tsk. sennep. Smag til med sukker, salt og peber.
Vend den snittede grønkål i. Skyl og skær æblet i tynde skiver, og vend skiverne rundt i kålen.
Hasselnødderne hakkes groft, og drysses over.
Kom bechamelsovsen op i en gryde og pisk vand i, til du opnår en konsistens svarende til yoghurt. Varm forsigtigt op under jævnlig omrøring, til sovsen når kogepunktet.
Hak dilden fint, vend den op i saucen til sidst, og sluk for varmen. Smag til med salt og peber.
Løft forsigtigt torsken op af gryden, og hæld vandet fra kartoflerne. Knus kartoflerne let, hæld lidt god olivenolie og masser af friskkværnet peber over.
Server torsken med dildsovs, knuste kartofler og den sprøde grønkålssalat til.
Velbekomme
Kommentarer og forslag til opskriften