0
Pocheret torsk med knuste kartofler, grønkål og dildsovs

Pocheret torsk med knuste kartofler, grønkål og dildsovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerGryde
1 min.
Kog kartoflerne

Skrub eller skræl kartoflerne. Sæt dem over at koge i rigeligt vand med et godt skud salt. Kog i 5 min., inden du tilsætter fisken.

torskefilet uden skindGryde
2 min.
Damp torsken

Del torsken i portionsstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Når kartoflerne er næsten færdige med at koge, lægges fiskestykkerne ned til kartoflerne sammen med lidt olivenolie. Sluk for varmen. Sæt låg på, og lad gryden stå i 7-8 min.

snittet grønkålsyrlige æblersennephasselnøddekernerskål
7 min.
Lav grønkålssalaten

Rør en dressing af 1 spsk. olie, 1 spsk. eddike og 1/4-1/2 tsk. sennep. Smag til med sukker, salt og peber.

Vend den snittede grønkål i. Skyl og skær æblet i tynde skiver, og vend skiverne rundt i kålen.

Hasselnødderne hakkes groft, og drysses over. 

bechamelsovsdildGryde
10 min.
Lav dildsaucen

Kom bechamelsovsen op i en gryde og pisk vand i, til du opnår en konsistens svarende til yoghurt. Varm forsigtigt op under jævnlig omrøring, til sovsen når kogepunktet. 

Hak dilden fint, vend den op i saucen til sidst, og sluk for varmen. Smag til med salt og peber. 

20 min.
Anretning

Løft forsigtigt torsken op af gryden, og hæld vandet fra kartoflerne. Knus kartoflerne let, hæld lidt god olivenolie og masser af friskkværnet peber over.

Server torsken med dildsovs, knuste kartofler og den sprøde grønkålssalat til.

Velbekomme 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?