1. Tænd ovnen på 200 grader. Bring to gryder med vand i kog – én til kødet og én til perlebyg.
2. Skyl græskarret grundigt, og lad skrællen blive på. Halvér græskarret og skrab kerner og det trevlede kød ud med en ske. Skær i både af 1-2 cm tykkelse, læg på en bageplade med bagepapir, og vend lidt olie i samt salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20 minutter.
3. Fjern den yderste pose fra kødet, men pas på du ikke skærer hul i den inderste vacuumpose. Læg kødet i den ene gryde, og lad det simre til resten af retten er klar, ca. 15-20 minutter.
4. Kog perlebyg i den anden gryde med letsaltet vand i 12-15 minutter.
5. Pluk i mellemtiden grønkålsbladene i små mundrette buketter, og læg dem i iskoldt vand i 5 min.
6. Skræl appelsinen, og skær den i fileter. Brug evt. overskydende saft i dressingen.
7. Rør en glat dressing af tahin, 2 spsk. af kogevandet fra perlebyggen og en smule appelsinsaft, som fås ved at presse en af appelsinfileterne. Vurdér om dressingen skal være tyndere, og tilsæt i så fald mere vand/appelsin. Smag til med salt og peber.
8. Slyng kålen i en salatslynge eller knug den helt tør i et viskestykke, så dressingen kan hænge godt fast på kålen. Vend kålen i dressingen.
9. Dræn vandet fra perlebyg, vend lidt olie i samt godt med salt og peber.
10. Tag kødet op ad gryden, klip hul, og hæl kødet i en skål. Skil kødet af med to gafler.
11. Anret tallerkenen med kål, lidt perlebyg, skiver af hokkaido og appelsin og top med stykker af kødet.
Kundekommentarer ()