0
Pulled pork/beef med hokkaidogræskar, grønkål, appelsin og tahindressing

Pulled pork/beef med hokkaidogræskar, grønkål, appelsin og tahindressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader. Bring to gryder med vand i kog – én til kødet og én til perlebyg.

2. Skyl græskarret grundigt, og lad skrællen blive på. Halvér græskarret og skrab kerner og det trevlede kød ud med en ske. Skær i både af 1-2 cm tykkelse, læg på en bageplade med bagepapir, og vend lidt olie i samt salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20 minutter.

3. Fjern den yderste pose fra kødet, men pas på du ikke skærer hul i den inderste vacuumpose. Læg kødet i den ene gryde, og lad det simre til resten af retten er klar, ca. 15-20 minutter.

4. Kog perlebyg i den anden gryde med letsaltet vand i 12-15 minutter.

5. Pluk i mellemtiden grønkålsbladene i små mundrette buketter, og læg dem i iskoldt vand i 5 min.

6. Skræl appelsinen, og skær den i fileter. Brug evt. overskydende saft i dressingen.

7. Rør en glat dressing af tahin, 2 spsk. af kogevandet fra perlebyggen og en smule appelsinsaft, som fås ved at presse en af appelsinfileterne. Vurdér om dressingen skal være tyndere, og tilsæt i så fald mere vand/appelsin. Smag til med salt og peber.

8. Slyng kålen i en salatslynge eller knug den helt tør i et viskestykke, så dressingen kan hænge godt fast på kålen. Vend kålen i dressingen.

9. Dræn vandet fra perlebyg, vend lidt olie i samt godt med salt og peber.

10. Tag kødet op ad gryden, klip hul, og hæl kødet i en skål. Skil kødet af med to gafler.

11. Anret tallerkenen med kål, lidt perlebyg, skiver af hokkaido og appelsin og top med stykker af kødet.

Kommentarer og forslag til opskriften