0
Quesadillas med fajitastegte bønner og salat af majs & tomat

Quesadillas med fajitastegte bønner og salat af majs & tomat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost, og derefter grillet eller stegt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolberzittauerløgtomaterlimekoriander
1 min.
Salat af majs & tomat

Fjern blade og tråde fra majskolberne. Fyld en stor gryde med vand og tilsæt en knivspids salt. Bring vandet i kog. Læg majskolberne i det kogende vand og lad dem koge i 8-10 minutter, indtil de er møre. Lad dem dampe lidt af og skær kernerne fra. 

Hak den øverste halvdel af korianderne groft, og fintsnit den nederste inkl. det meste af stilkene.

Snit iceberg og skær 1/4 af løgene og alle tomaterne i små tern og vend det og majskernerne sammen med  limesaft (brug det halve her) og lidt sukker. 

Majs Tortilla wrapshvidløgfajita krydderirøde kidneybønnermozzarella i tern (Fior di latte)tomatpuré
10 min.
Quesadilla

Kom bønnerne i en sigte og skyl med koldt vand. Lad dem dryppe af. Steg de afdryppede bønner i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af.

Pil og finthak hvidløg og de sidste løg, kom det på panden sammen med bønnerne, og steg med i et par minutter til løgene falder sammen og begynder at karamelisere.

Kom fajita-krydderiet i (pas på, det er lidt stærkt, så prøv dig frem til din ønskede styrke), og steg i yderligere 2 min. Kom tomatpuré på og steg i yderligere 2 min.

Tilsæt de hakkede korianderstilke (gem bladene til senere), og rist dem med i 1 min. Smag til med salt og peber, og kom det i en skål.

Tør panden du brugte til fyldet af med køkkenrulle, og kom herefter lidt olie på.

Kom en wrap på panden, og lad den stå på 2/3 styrke.

Fordel små stykker ost ovenpå wrappen, kom lidt af de stegte bønner på, og fold den på midten, så den danner en halvcirkel.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen, når den er sprød og gylden på den ene side, og steg på den anden side, til denne også er sprød. Tilføj evt. lidt ekstra olie.

Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og alt fyld. Hold evt. de første lune i ovnen, indtil alle er færdige.

lime
30 min.
Anretning

Som vist!

Servér det sidste lime dertil, og drys med korianderblade.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?