0
Quesadillas med mexikansk krydret sousvidetilberedt gris og bønner, dertil kålsalat med koriander & queso fresco

Quesadillas med mexikansk krydret sousvidetilberedt gris og bønner, dertil kålsalat med koriander & queso fresco

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkeMexicansk krydderiblanding (stærk)røde kidneybønner
1 min.
Gris:

Kom bønnerne i en sigte, og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Kom kødet i en gryde incl. al den fond, der ligger derved. Kom de drænede og skyllede bønner ved, og KOG igennem i 2-3 min. Kom krydderiblandingen i (pas på, den er stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke). Smag til med salt, peber samt en smule flydende honning. Riv kødet fra hinanden som til pulled pork. 

queso fresco fra Onsild mejeriMK Grøntsagsbrødspidskål
5 min.
Quesadillas:

Snit spidskålen, så fint du kan. Brug evt. et mandolinjern.

Sæt en pande på komfuret ved middel varme. Kom 1/2 tsk. olie pr. person på panden. Kom 2 grøntsagsbrød på panden, og lad varmen stå på 2/3 styrke. Fordel lidt smuldret ost på brødene. Steg dem i et minuts tid, kom kød og bønner på, og drys med en lille håndfuld fintsnittet spidskål. Læg derefter endnu et grøntsagsbrød på hver af de to, der er på panden. Lad quesadillaerne stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser dem let sammen med en paletkniv. Vend quesadillaerne, når det er muligt, og steg dem på den anden side, til de også har taget lidt farve der. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.

Gentag, til du har brugt alle grøntsagsbrød og alt fyldet. Hold evt. de første lune i en ovn, indtil alle er færdige. 

korianderspidskållime
20 min.
Anretning:

Vend det sidste spidskål med en smule limesaft, flydende honning og olivenolie. Drys plukket koriander over salaten. Har du lidt ost til overs, kan du smuldre det og drysse det over. 

Spis 1,5 quesadilla pr. person sammen med spidskålssalat.

Bonusinfo

Michelle Kristensen fortæller om hendes grøntsagsbrød:

Man tror jo nærmest det er løgn, hvis man hører hvor få havregryn der er i dette grøntsagsbrød. Hvor resten er ærter, æg og loppefrøskaller.

Jeg udviklede brødene i 2011 og siden har de været en trofast ven i mit køkken. Jeg bruger dem til alt fra sandwich, mini pizzabunde, erstatning til rugbrød, erstatning for burgerboller og mini madroulader.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?