
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil løget.
Hak løg, koriander, spidskål, tomat og svampe groft.
Varm en pande op ved høj varme. Steg først svampene i 1 tsk. olie pr. person i 3 min., indtil de har fået godt med farve. Tilsæt løg (gem lidt til salsaen), skyllede og drænede kidney bønner og halvdelen af tomaterne. Lad det simre, indtil det meste af væsken er fordampet. Sluk for blusset, tilsæt rejerne, og smag til med salt og peber.
Bland korianderen med resten af tomat og løg, limesaft og 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt og peber. Tilføj evt. lidt hakket chili eller tørrede krydderier som oregano eller spidskommen, hvis du har lidt liggende.
Varm en (eller to) pande(r) op ved middelhøj varme. Spred de stegte grøntsager og kålen ud på en tortilla på panden. Skær osten i skiver, og fordel dem henover. Læg en ny tortilla henover fyldet som et låg, og rist dem på en tør pande over middel varme i ca. 4 min. på hver side, indtil de er gyldne på overfladen, og osten er smeltet indeni.
Skær de lune quesadillas ud i trekanter, og top med eller dyp dem i tomatsalsaen.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften