0
Quesadillas med svampe og frisk tomatsalsa

Quesadillas med svampe og frisk tomatsalsa

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgøstershattespidskållimekoriander
1 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skyl svampe, tomater, spidskål, limefrugt og koriander, og afdryp for vand.

Hak løg, koriander, spidskål, tomat og svampe groft.

olivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
10 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Steg først svampene i 1 spsk. olie pr. person i 3 min., indtil de har fået godt med farve. Tilsæt løget (gem lidt til salsaen), halvdelen af tomaten og lad det simre, indtil det meste af væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.

15 min.
Salsaen

Bland korianderen med resten af tomaten, resten af løget, limesaften, 1 spsk. olivenolie pr. person og smag til med salt og peber. Tilføj evt. lidt hakket chili eller tørrede krydderier som oregano eller spidskommen, hvis du har lidt liggende.

farmhouse cheddar
20 min.
Quesadillas

Varm en (eller to) pande op ved middelhøj varme. Spred de stegte grøntsager, og kålen ud på en tortilla, og riv cheddarosten henover. Læg en ny tortilla henover fyldet som et låg, og rist dem på en tør pande over middel varme i ca. 4 min. på hver side, indtil de er gyldne på overfladen, og osten er smeltet indeni.

30 min.
Anretning

Skær de lune quesadillas ud i trekanter, og top med eller dyp dem i tomatsalsaen.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?