0

Rå jordskokkesalat med grønne bønner og cashewnødder

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, snit dem på skrå i 2 cm lange bidder og kog dem i letsaltet 5-7 min. Skrub jordskokkerne rigtig godt og snit dem i tynde skiver. Hæld vandet fra bønnerne, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Pisk olie, citronsaft, finthakket skalotteløg, sennep, sukker, salt og peber sammen og smag til. Bland jordskokker og bønner sammen og bred det ud på et fladt fad. Dryp dressingen henover og drys med cashewnødderne. Server straks til fx fisk, gris, lam eller okse.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.