0

Racerkørerens Butter chicken med stegte spidskål

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Indisk

Fremgangsmåde

 

    • 150 ml madlavningsfløde 8% 
    • 1 dl græsk yoghurt 2% 
    • 2 spsk smør eller olie 
    • 2 tsk garam masala 
    • 1 tsk paprika 
    • 1 tsk spidskommen 
    • Salt, peber, evt. chili 

    Tilbehør: 

    • 240 g basmatiris (rå vægt) 
    • 1 mellemstort spidskål (ca. 500 g) 
    • 1 spsk olie til stegning 

     

    Fremgangsmåde: 

    1. Skær kylling i tern og brun i lidt olie. Tag det af panden. 
    1. Sautér løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt krydderier og tomatpuré. Rist kort. 
    1. Kom hakkede tomater og kylling i. Lad simre 10-15 min. 
    1. Tilsæt fløde og yoghurt, og lad det hele simre yderligere 5 min. 
    1. Kog risene efter anvisning. 
    1. Snit spidskål og steg hurtigt i olie ved høj varme. Smag til med salt og evt. citron. 

    Kommentarer og forslag til opskriften

    Bonusinfo

    Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
    25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær