Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær fisken i tern, krydr med lidt salt, og sæt til side.
Sautér løg, hvidløg og ingefær, og tilsæt krydderier og tomatpuré.
Rist det kort, tilsæt hakkede tomater, og lad det simre 10-15 min.
Tilsæt fløde og yoghurt, og lad det hele simre yderligere 5 min.
Snit spidskål, og steg det hurtigt i olie ved høj varme. Smag til med salt og evt. citronsaft.
Kom fisken i sovsen, og rør forsigtigt rundt et par gange.
Bring retten tilbage til kogepunktet, sæt låg på, sluk for varmen, og lad den trække i 3 min.
Som vist på billedet.
Drys evt. med lidt koriander, hvis du har.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften