0

Racerkørerens Murgh Makhani med kuller

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Indisk

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde: 

  • Kog risene efter anvisning. 
  • Skær fisken i tern og krydr med lidt salt - sæt til side.
  • Sautér løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt krydderier og tomatpuré. Rist kort. 
  • Kom hakkede tomater og lad simre 10-15 min. 
  • Tilsæt fløde og yoghurt, og lad det hele simre yderligere 5 min. 
  • Snit spidskål og steg hurtigt i olie ved høj varme. Smag til med salt og evt. citron. 
  • Kom fisken i sovsen og rør forsigtoigt rundt et par gange. Bring retten tilbage til kogepunktet. Sæt låg på, sluk for varmen og lad den trække i 3 minutter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2561 kjl/612 kcal
Fedt:
17 g
Kulhydrat:
54,9 g
Kostfibre:
1,4 g
Protein:
27,4 g