0
Ragú på oksebryst med grønne bønner, oregano, parmesan & trofie

Ragú på oksebryst med grønne bønner, oregano, parmesan & trofie

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sousvide tilberedt oksebryst i ternfrisk oreganoskalotteløghvidløgflåede og hakkede tomater
0 min.
Ragú på oksebryst:

Pil og hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom plukket og hakket oregano på (gem lidt til pynt). Kom flåede tomater i gryden, og lad saucen koge ind i et par minutter. Åbn posen med kød, og skrab al fonden fra kødet ned i sovsen. Del kødet i mindre stykker, og kog det ind med tomatsovsen i 5 min. Smag til med salt & peber.

grønne bønner
5 min.
Grønne bønner:

Nip bønnerne, og kog dem i 8-10 min. i letsaltet vand.

trofieparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Trofie:
Kog trofie i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra, og vend pastaen med en klump smør og revet parmesan (brug 2/3 her). Vend de færdigkogte bønner med pastaen.
parmigiano reggiano (Parmesan)frisk oregano
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over og pynt med lidt frisk oregano. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.