Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom kødet og plukket og hakket oregano på (gem lidt til pynt). Kom flåede tomater i gryden, og kog ind i 10 min. Smag til med salt og peber.
Soigner asparges. Fjern den nederste træede ende, ved at brække dem af og skyl dem. Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over de kogte asparges, og pynt med lidt frisk oregano.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften