0
Ragú på oksekød med fettuccine, grønne asparges, oregano, parmesan

Ragú på oksekød med fettuccine, grønne asparges, oregano, parmesan

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oksekød i strimlerfrisk oreganoskalotteløghvidløgflåede og hakkede tomater
0 min.
Ragú

Pil og hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom kødet og plukket og hakket oregano på (gem lidt til pynt). Kom flåede tomater i gryden, og kog ind i 10 min. Smag til med salt og peber.

grønne asparges
10 min.
Grønne asparges:

Soigner asparges. Fjern den nederste træede ende, ved at brække dem af og skyl dem. Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.

fettuccineparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Pasta:
Kog pastaen i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Riv imens parmesanen. Dræn vandet fra pastaen, og vend den med en klump smør og revet parmesan (brug 2/3 her). Vend nu pastaen med ragú'en.
parmigiano reggiano (Parmesan)frisk oregano
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over de kogte asparges, og pynt med lidt frisk oregano. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.