0
Tomatsovs en cocotte med ravioli og bøgerøget cheddar

Tomatsovs en cocotte med ravioli og bøgerøget cheddar

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløggulerodbladselleriflåede tomatercherry- eller blommetomatersalvie
1 min.
Ratatouille en cocotte

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pil hvidløg og løg, og skær begge dele i skiver.

Skræl guleroden, og skyl den og selleri, tomat og salvie grundigt. Skær gulerod og selleri i skiver, og lad tomater og salvie være hele.

Varm en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen, op over middel varme.

Steg gulerod, selleri, løg og hvidløg under omrøring, indtil alt bliver gyldent.

Tilsæt flåede tomater, salvie, tomater og 1/2 spsk. balsamico pr. person, og rør det godt sammen. Kom låg på gryden, og bag i ovnen i ca. 20 min., indtil sovsen er tyknet godt, og grøntsagerne er karamelliseret i kanten af gryden. Hvis grøntsagerne ikke begynder at karamellisere, kan man med fordel tage låget af undervejs.

Smag sovsen til med salt og peber.

ravioli med spinat og ricotta
35 min.
Raviolien

Kog pastaen som angivet på pakken.

røget farmhouse cheddar
40 min.
Anretning

Server pastaen fordelt i dybe tallerkener med tomatsovs og revet ost henover.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?