Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak hvidløg og 1/4 rødløg pr. person fint. Fjern de groveste stilke på basilikum, og skær resten igennem et par gange. Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en varm gryde, og steg hakket hvidløg og rødløg, til de er klare. Tilsæt dåsetomater, tomatpure, halvdelen af basilikum, et nip tørret oregano og følgende pr. person: 1/4 tsk. flydende honning, 1/2 tsk. lys eddike, 1/4 tsk. salt og et nip peber, og lad sovsen simre i 10 min.
Skær squash, aubergine og tomater i skiver. Skær resten af rødløg i tynde skiver. Dræn mozzarellaen for væske, og skær den i tynde skiver.
Smør et ildfast fad med 1/2 spsk. olie, og fordel tomatsovsen i bunden af fadet. Anbring grøntsagsskiverne taglagt på skift i fadet, så de danner et fint mønster, og fordel skiver af mozzarella henover. Bag ratatouillen i ovnen i 35-40 min.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Kom 1/2 tsk. smør pr. person på en varm pande, og steg fisken på skindsiden i 2-3 min. Pres fisken ned med en paletkniv i de første 30 sekunder, så du er sikker på at få sprødt skind. Skru ned for blusset, vend fisken, og steg videre, til fisken er gennemstegt. Det tager ca. 3 min.
Hak imens resten af basilikum, og riv citron fint.
Drys fisken med hakket basilikum og revet citronskal, når den er færdigstegt.
Spis 1 stykke stegt fisk sammen med ratatouillen.
Kommentarer og forslag til opskriften